Cod cu orez rosu si sos verde

de mihaelar63 in Peste, 30 Apr 2010 | 17058 vizualizari

 

ideea era sa am culorile distincte si sa pot face un sos verde care sa includa noua vedeta culinara : - leurda. Rezultatul peste cu crusta crocanta , garnitura extra si un sos de o prospetime extraordinara .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cod file
  • sare
  • zeama de lamaie
  • ghimbir ras
  • faina de malai
  • 100 ml ulei
  • pt orez:
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 200 gr orez rosu+ 100 gr orez alb
  • pt. sos :
  • 1 legatura leurda
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura codite ceapa verde
  • sare
  • 3 linguri ulei masline
  • 3 linguri zeama lamaie
  • 1 ardei rosu
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod cu orez rosu si sos verde:

1. pestele se spala se portioneaza , se sareaza , se presara cu ghimbir , zeama de lamaie .

2. codul astfel condimentat se da prin faina de malai si se prajeste in ulei putin .

3. separat intr-o craticioara preparati orezul din morcov razuit si ardei rosu taiat fideluta , adaugate spre sfarsitul fierberii orezului .

4. sosul il preparati  ,mixand cu blendarul toate ingredientele enumerate ptr aceasta  .

TIPS-URI

1

orezul rosu trebuie fiert mai mult decat cel obisnuit .

2

daca doriti sa dati o forma frumoasa garniturii , udati inainte lingura sau polonicul cu care o puneti .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod cu orez rosu si sos verde" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dorada umpluta pe pat de legume